salam untuk rakan2 budiman,

Dari Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: Seorang mukmin selepas kematiannya akan terus mendapat ganjaran daripada amal kebaikannya iaitu melalui ilmu yang dipelajari lalu diajarkan kepada orang lain dan terus disebarkannya. Anak-anak yang soleh yang ditinggalkan. Al-Quran yang diwariskan atau masjid-masjid yang dibinanya atau rumah-rumah musafir diperjalanan yang didirikannya atau anak-anak sungai yang dialirinya atau sedekah yang dikeluarkan daripada hartanya ketika sihat dan hidupnya yang berterusan selepas kematiannya. (HR Ibnu Majah)

Terima kasih di atas sokongan kepada pihak kami yg masih mentah ini.

Selamat menjamu mata....


Saturday, December 17, 2011

Jadual Makan Cinch Shake dan Lecithin

Untuk pengamal Cinch Shake dan Lecithin, berikut adalah contoh jadual pengambilan yangn harus anda amalkan. Ini hanya sebagai contoh dan panduan anda sahaja, ia mungkin boleh diubah mengikut kesesuaian dan keselesaan badan anda.


Minggu Pertama

Pagi : Breakfast mcm biasa

Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..

Lunch : makan macam biasa. Lps lunch amik lecithin 3 biji

Petang teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..

Malam : dinner mcm biasa/ if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke.. JANGAN skip mkn .. lps tue amik lecithin 3biji..

Minggu Kedua dan juga minggu-minggu seterusnya

Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak.. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga..

TIPS :

- morning teabreak dlm kul 10am
- afternoon teabreak dlm kul 4:30pm-5:00pm
- minum air putih 2-3 L sehari.. WAJIB
- JANGAN sesekali skip minum air putih yea
- JANGAN skip mkn .. at least mkn biskut, roti, hirup sup,

Penting:

DISIPLIN!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment